четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Пилешки воденички с ориз и спанак



Продукти:
500 гр.пилешки воденички
300 гр.спанак (аз използвах замразен)
2 чаши бланширан ориз
1 глава лук
зехтин, малко чесън на прах, чер пипер

Приготвяне:
Пилешките воденички се измиват и сваряват.
Лукът се нарязва на ситно.
Воденичките леко се запържват в зехтина, прибавя се лука, след като стане прозрачен и омекне, се прибавя ориза и след това накълцания на ситно спанак и се налива вода (в съотношение ориз/вода - 1:3). Посолява се, поръсва се с чер пипер и сух чесън на прах (по желание) и се оставя да ври до готовност на ориза.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар