Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. tili
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. tili
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
22.11.2009 20:20 -
Оризова мозайка със свински сърца и бъбреци
Автор: blaginki
Категория: Хоби
Прочетен: 8971 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 22.11.2009 20:28
Прочетен: 8971 Коментари: 1 Гласове:
2
Последна промяна: 22.11.2009 20:28
Няколко дни търся рецепти за свински сърца и бъбреци, тъй като моя мъж много ги обича и исках да приготвя нещо различно от обикновените задушени в тиган с лук субпродукти, но никъде не намерих, така че реших да импровизирам.
Та ето какво измислих, надявам се да ви хареса!
Продукти:
2 свиски сърца
2 свински бъбрека
1 к.ч. ориз
1 к.ч. моркови нарязани на кубчета
1 к.ч. нарязани чушки
1 к.ч. царевица (зърна)
1 к.ч. грах
15-20 бр. бейби лукчета
2 ч.л. червен пипер
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. соев сос
1 кубче зеленчуков бульон
3-4с.л. олио
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свинските сърца и бъбреце се сваряват в подсолена вода и се нарязват на хапки. В нагорещен тиган се сипват 2-3 с.л. олио прибавят се бейби лукчетата почистени и нарязани на четвъртинки, лука се задушава до омекване, прибавя се червения пипер и се запържва заедно с лука. Добавят се балсамовия оцет и соевия сос, разбърква се добре и се прибавят сърцата и бъбреците, както и 250 мл от бульон, който се е получил при сваряването им. Котлона се намаля и всичко се оставя да къкри около 30 мин. През това време се прави оризовата мозайка - в тава се сипва измития и почистен ориз, граха, морковите, царевицата и чушките, добавя им се кубче зеленчуков бульон, 1 с.л. олио и 3 к.ч. вода и се слагат в гореща фурна, на 15 - 20 минута всичко се разбърква добре за да се получи добра мозайка, запича се още 5-10 мин.
При сервиране мозайката се оформя с чаша във вид на кула и около нея се слагат от задушените и овкусени сърца и бъбреци.
Приятен апетит!
Та ето какво измислих, надявам се да ви хареса!
Продукти:
2 свиски сърца
2 свински бъбрека
1 к.ч. ориз
1 к.ч. моркови нарязани на кубчета
1 к.ч. нарязани чушки
1 к.ч. царевица (зърна)
1 к.ч. грах
15-20 бр. бейби лукчета
2 ч.л. червен пипер
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. соев сос
1 кубче зеленчуков бульон
3-4с.л. олио
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свинските сърца и бъбреце се сваряват в подсолена вода и се нарязват на хапки. В нагорещен тиган се сипват 2-3 с.л. олио прибавят се бейби лукчетата почистени и нарязани на четвъртинки, лука се задушава до омекване, прибавя се червения пипер и се запържва заедно с лука. Добавят се балсамовия оцет и соевия сос, разбърква се добре и се прибавят сърцата и бъбреците, както и 250 мл от бульон, който се е получил при сваряването им. Котлона се намаля и всичко се оставя да къкри около 30 мин. През това време се прави оризовата мозайка - в тава се сипва измития и почистен ориз, граха, морковите, царевицата и чушките, добавя им се кубче зеленчуков бульон, 1 с.л. олио и 3 к.ч. вода и се слагат в гореща фурна, на 15 - 20 минута всичко се разбърква добре за да се получи добра мозайка, запича се още 5-10 мин.
При сервиране мозайката се оформя с чаша във вид на кула и около нея се слагат от задушените и овкусени сърца и бъбреци.
Приятен апетит!
Цена на тока, Германия - България, 2006 ...
От личния архив: Календарът (кратка исто...
рИформатора Мартин Димитров заплаши да м...
От личния архив: Календарът (кратка исто...
рИформатора Мартин Димитров заплаши да м...