Кулинарни рецепти » Телешки бъбреци по унгарски

 Телешки бъбреци по унгарски

Продукти: (за 4 порции)

• 2 телешки бъбрека
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. горчица
• 3 с.л. бит каймак или сметана
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме бъбреците 2-3 часа в оцет и вода, отцеждаме, изплакваме и ги нарязваме на филийки. Пържим ги до поруменяване в сгорещеното. Изваждаме и ги отцеждаме.

Към мазнината от пърженето прибавяме маслото, горчицата, солта и черния пипер. Бъркаме на слаб котлон, докато сосът заври и тогава прибавяме бъбреците. Оставяме да се затоплят, без да завират и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало