Продукти:
- 1 пакет дреболийки
- 1 глава лук
- 1 морков
- сол, чер пипер
- 100 мл бира
- 200 гр заквасена сметана
-домат, сос "Песто"
- кашкавал
Приготвяне:
Дреболийкте се почистват добре и се нарязват на по-малки парченца. Слагат се в дълбок съд и се овкусяват със солта, черния пипер и се добавя бирата. Добавят се нарязания лук и морков и се задушават заедно. Когато са готови се добавя заквасената сметана и се оставя на котлона за 2-3 минути. След това се разпределят в гювечета всяко от което се поръсва с настърган кашкавал (или кашкавал нарязан на тънки ивички). Запичат се до разтопяване на кашкавала. Сервират се с пресни резенчета домати и нарязан на дребно магданоз; сос "Песто" или други зелени подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар